Home > Berichten > Hilton Hotel Amsterdam Airport Schiphol

Hilton Hotel Amsterdam Airport Schiphol

Hilton hotel

Niet te missen in de nieuwste editie van Stedenbouw (editie 733), de oplevering van het nieuwe Hilton Hotel op Schiphol. Eind december werd het prestigieuze gebouw, na een bouwtijd van bijna drie jaar, officieel geopend. Ontwerp van het hotel is gemaakt door Merkx+Girod en Mecanoo en verantwoordelijk voor het interieurontwerp zijn Hirsch Bedner Associates.

Tegelgroep Nederland Projects is nauw betrokken bij het bijzondere project en leverde de keramische tegels voor de badkamers, het restaurant en de toiletgroepen van het indrukwekkende hotel. In totaal gaat het hier om zo’n 20.000 vierkante meter aan tegels. 

Tegelwerk als eyecatcher

De opdrachtgevers van het project, Schiphol Real Estate en Hilton Worldwide, spreken over een project dat een sfeer van hedendaags, innovatief en sprankelend Nederlands design uitdraagt. Met sterke, originele vormen en een natuurlijk en harmonieus kleurenschema. Vanzelfsprekend is daar een passende keramische tegeltoepassing bij gezocht in samenwerking met Tegelgroep Nederland Projects.

Een echte eyecatcher in het hotel is het tegelwerk in het restaurant. Pentekeningen van een kunstenaar zijn als tegeltableau toegepast. Het ontstane patroon kan terecht als kunst in keramiek worden beschouwd. De tegels sluiten daarbij niet alleen aan op het sprankelende ontwerp, maar voldoen ook aan de praktische toepassingseisen. Meedenken met de klant, maatwerk bieden en keramische oplossingen aanreiken, dat is Tegelgroep Nederland Projects.

Meer over dit nu al iconische project is te lezen in de nieuwste editie van Stedenbouw. De pdf-versie vindt u hier.