Tegelgroep Nederland
let's go green

Tegelpad naar een Duurzamere Wereld

Dat het noodzakelijk is om te verduurzamen hoeven we niemand meer uit te leggen. Als toonaangevende specialist gaan we de uitdaging van verduurzaming graag aan. Wij zetten continu stappen naar een toekomstbestendige branche en toekomstbestendige producten. 

Duurzame eigenschappen van tegels

Keramische tegels hebben een lange levensduur, zijn kras- en slijtbestendig en zijn onderhoudsarm. Bij uitstek dus een duurzaam product. En er is nog een bijzondere en duurzame eigenschap, namelijk de warmtegeleiding. In combinatie met een vloerverwarmingssysteem is een tegeloplossing zeer efficiënt in optimaal verwarmen of verkoelen. Zo helpen keramische tegels bij het zuinig omgaan met onze energiebronnen. 

Tegelgroep Nederland inspireert eindgebruikers en professionals van vloer- en wand tegeloplossingen met kennis en producten. Zo bieden we tegels aan die steeds duurzamer worden geproduceerd maar stimuleren we ook het gebruik van tegels. We blijven de lat steeds verleggen wanneer het gaat om duurzame tegelontwikkelingen. 

Begin bij jezelf: klimaatpositief warehouse

De afgelopen jaren heeft Tegelgroep Nederland geïnvesteerd in de toekomst. Zo hebben wij een nieuw klimaatpositief en hypermodern warehouse laten bouwen, volledig gericht op duurzaamheid. Denk o.a. aan zonnepanelen, LED-verlichting, een duurzaam watersysteem en warmtepompen. Maar vooral ook qua verbeterslagen ten aanzien van efficiency, wat heeft geleid tot een betere output en een hogere kwaliteit. Dit heeft zeker ook geleid tot meer werkplezier op de werkvloer.

Tegelgroep Nederland innoveert en gaat door met productontwikkeling. De focus ligt nu op duurzame oplossingen in de hele lijn, van productie tot (her)gebruik. Zodat keramische tegels beter, makkelijker en sneller toegepast worden en de footprint zo klein mogelijk blijft. 

Circulariteit in de tegelbranche

In een circulaire wereld bestaat er geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Tegelgroep Nederland zet zich actief in voor het realiseren van die circulaire (tegel)wereld. In de afgelopen jaren hebben we een exclusieve innovaties geïntroduceerd in de Nederlandse markt. Zo hebben we bijvoorbeeld een nieuwe manier van betegelen zonder gebruik van tegellijm en voegmiddel op de markt gebracht. Nagenoeg alle tegels zijn volledig recyclebaar echter door het gebruik van hedendaags lijm en voegmiddel is recyclen niet altijd mogelijk. Maar Tegelgroep Nederland is drukdoende met diverse partners om ook hiervoor een oplossing te vinden.

Duurzame samenwerkingen

Tegelgroep Nederland wil versneld een grote bijdrage leveren aan verduurzamen in elk denkbaar opzicht. Dat kunnen we niet alleen. Samen komen we verder. Wij denken graag mee over duurzame oplossingen in elk type project. Heeft u een vraagstuk voor uw project? Het team van Tegelgroep Nederland staat altijd klaar om daartoe de beste oplossing uit te denken en aan te reiken. Neem gerust contact met ons op.