Tegelgroep Nederland
let's go green

Tegelpad naar een Duurzamere Wereld

Om de uitdaging van de noodzaak van meer en betere verduurzaming aan te pakken, zetten wij als organisatie Tegelgroep Nederland continu stappen voor een betere toekomstbestendigheid.

Duurzame Inspiratie & Gebruik

Tegelgroep Nederland blijft eindgebruikers en professionals inspireren van vloer- en wand tegeloplossingen. Zo bieden we tegels aan die steeds duurzamer worden geproduceerd maar stimuleren we ook vooral het gebruik van tegels. Door de unieke keramische eigenschappen hebben tegels een lange levensduur, zijn ze onderhoudsarm en bijvoorbeeld kras- en slijtbestendig. Maar een bijzonder belangrijke en duurzame eigenschap van keramiek is de warmtegeleiding. In combinatie met een vloerverwarmingssysteem is een tegeloplossing een zeer efficiënte oplossing om met onze energiebronnen om te gaan en ruimtes optimaal te verwarmen en te verkoelen. We blijven de lat echter steeds verleggen wanneer het gaat om duurzame tegelontwikkelingen. Tegelgroep Nederland heeft al jarenlang een krachtige reputatie als het gaat om productontwikkeling. Echter, los van het specifieke product, zijn we ook gefocust op duurzame oplossingen als het gaat om beter, makkelijker, sneller en minder belastend keramische tegels toe te kunnen passen. En vooral eenvoudig en zonder buitensporige kosten elders opnieuw te kunnen gebruiken.

Circulair

In een circulaire wereld bestaat er geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Tegelgroep Nederland zet zich actief in voor het realiseren van die circulaire (tegel)wereld. In de afgelopen jaren hebben we een exclusieve innovaties geïntroduceerd in de Nederlandse markt. Zo hebben we bijvoorbeeld een nieuwe manier van betegelen zonder gebruik van tegellijm en voegmiddel op de markt gebracht. Nagenoeg alle tegels zijn volledig recyclebaar echter door het gebruik van hedendaags lijm en voegmiddel is recyclen niet altijd mogelijk. Maar Tegelgroep Nederland is drukdoende met diverse partners om ook hiervoor een oplossing te vinden.

Klimaat Positief

De afgelopen jaren heeft TGN flink geïnvesteerd in de toekomst. Zo hebben wij een nieuw klimaat positief en hypermodern warehouse laten bouwen, volledig gericht op duurzaamheid. Denk o.a. aan geïnstalleerde zonnepanelen, LED-verlichting, een duurzaam watersysteem en warmtepompen. Maar vooral ook qua verbeterslagen ten aanzien van efficiency, wat heeft geleid tot een betere output en een hogere kwaliteit. Maar dit heeft zeker ook geleid tot meer werkplezier op de werkvloer.

Samenwerking voor de Toekomst

Wij als Tegelgroep Nederland beschouwen ons als voorloper in de tegelwereld en willen ook daarmee versneld een grote bijdrage leveren aan de urgentie van verduurzamen in elk denkbaar opzicht. Heeft u een vraagstuk voor uw project? Het team van Tegelgroep Nederland staat altijd klaar om daartoe de beste oplossing uit te denken en aan te reiken. Neem gerust contact met ons op.