Tegelgroep Nederland
Historie

Historie

De geschiedenis van Tegelgroep Nederland gaat ver terug in de tijd. Tegelgroep Nederland is trots op haar geschiedenis maar heeft de focus op een innovatieve toekomst.

1886

Het jaar van de oprichting van Van de Venne & Van der
Sluis, groothandelaar in bouwmaterialen, tegels en gresbuizen. Hiermee was Van de Venne & Van der Sluis de allereerste groothandel in tegels in Nederland.

1955-1975

1955-1975

Van de Venne & Van der Sluis breidt zich uit naar 12
vestigingen verspreid over Nederland.

 

1977

Het jaar van de oprichting van Tegelgroothandel Jos Haag BV, de eerste Nederlandse importeur op grote schaal van keramische wand- en vloertegels uit Italië.

1987

De overname van Van de Venne & Van der Sluis door Meyer International, ook eigenaar van PontMeyer, vindt plaats. 

1989

Ook de overname van Tegelgroothandel Jos Haag BV door Meyer International vindt plaats.

1990

De oprichting van een CMT (Centraal Magazijn Tegels) en TIC (Tegel Inkoop Centrum) aan de Industrieweg te Andelst.

1993

De verhuizing van het CMT van de Industrieweg naar de Wageningsestraat (te Andelst). Het TIC blijft wel aan de Industrieweg.

1997

Van de Venne & Van der Sluis gaat verder onder de naam V&S met een eigen hoofdkantoor en 10 vestigingen in Nederland onder de paraplu van Meyer International. Later dat jaar vindt de opsplitsing van Van de Venne & Van der Sluis van PontMeyer plaats, PontMeyer wordt verkocht aan HAL. V&S en Jos Haag blijven wel bij Meyer International. Het hoofdkantoor van V&S aan de Industrieweg te Andelst wordt opgericht.

2000

Meyer International wordt overgenomen door Saint-Gobain, dus ook V&S en Jos Haag. Later dat jaar wordt ook Raab Karcher overgenomen door Saint-Gobain. Saint-Gobain Distributie Nederland wordt opgericht met het hoofdkantoor in Vught, dat later wordt verhuist naar Tilburg. Het hoofdkantoor van V&S komt te vervallen. De twee overgebleven MT-leden van V&S bedenken een businessplan voor Tegelgroep Nederland. In november vindt er goedkeuring plaats voor dat businessplan; er wordt een gespecialiseerde tegelgroothandelaar onder de naam Tegelgroep Nederland BV opgericht, gevestigd in Andelst.

2001

De officiële start van Tegelgroep Nederland met drie business units: Jos Haag, V&S Tiles en Mieloo Tegelimport.

2002

Uitbreiding van het magazijn (CMT) aan de Wageningsestraat met 4500 m². Later dat jaar verhuizen de magazijnactiviteiten van Jos Haag Tegelimport naar het CMT en daarmee wordt de laatste stap genomen in de samenvoeging van alle logistieke- en commerciële activiteiten van Tegelgroep Nederland BV. De kantoorfuncties worden samengevoegd aan de Industrieweg te Andelst.

2004

De oprichting van de business unit Tegelgroep Nederland Projects vindt plaats. De eerste grote klanten zijn de Albert Heijn en General Motors.
2005

Tegelgroep Nederland BV verhuist met haar kantooractiviteiten van de Industrieweg naar de nieuwbouw op industrieterrein de Schalm te Andelst, de huidige locatie van het kantoor. Tevens wordt daar de eerste versie van de hypermoderne showroom van Tegelgroep Nederland ingericht.

2014

De oprichting van de business unit Tegelgroep Nederland Exterior vindt plaats, de business unit die zich volledig zal focussen op de outdoor toepassing van keramische tegels.


2020

De magazijnen van Tegelgroep Nederland (inmiddels uitgegroeid tot vier locaties) worden verhuist naar één centraal hypermodern en uiterst duurzaam distributiecentrum van 21.000 m² aan de Magazijnstraat te Bemmel.

2021

Tegelgroep Nederland wordt door Building Materials Europe (BME) overgenomen van Saint-Gobain Distribution Netherlands.