Home > Interview Bertram Beerbaum

Interview Bertram Beerbaum

interview Bertram Beerbaum - mooiste wanden & vloeren

10 januari 2018

Bertram Beerbaum is interieurontwerper en mede-eigenaar van Architectenbureau Kabaz. Een bekend gezicht in de designwereld, maar ook voor het Nederlandse publiek als deskundige, presentator en jurylid van diverse woonprogramma’s en Shownieuws. Daarnaast ontwerpt hij, in samenwerking met partners, een breed scala aan hoogwaardige producten. In een exclusief interview voor de special De mooiste wanden & vloeren, bij de vierde editie van The Art of Living van 2017, vertelt Bertram wat zijn visie is op interieur en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

 

Interieur echt afmaken

Voor Beerbaum is van groot belang dat in een interieur alles op elkaar afgestemd is. Niet alleen tastbare, maar juist ook niet tastbare, verbindende factoren, zoals verhoudingen, licht of overzicht. Kleuren en materialen kunnen daaraan bijdragen en verdienen volgens hem meer aandacht. “Dat écht afmaken van een interieur krijgt bij mij wel 50 procent van mijn aandacht als ik met interior design bezig ben.”

 

Totaalbeleving

Bertram: “Je vloer, wanden of plafond maken onderdeel uit van de totaalbeleving van je interieur. Dus past het in de gedachte om ook die op elkaar af te stemmen. Daarbij kun je juist met die grote oppervlaktes écht grote gebaren maken. Hoe leuk is het om juist daar wat anders mee te doen?

 

Dankbaar product

Bertram: “Keramische tegels zijn nu ook echt een decoratief product geworden. Je kunt nu alle kanten op die je wil. Dat maakt het zeker een dankbaar product voor interieurontwerpers om mee te werken.”

 

Geslaagde combinaties

Beerbaum ziet dat consumenten tegenwoordig veel meer toegang hebben tot (product)informatie. Maar het kunnen vinden is één. Ervoor durven kiezen en geslaagde combinaties maken, dat is wel iets heel anders. Daarom raadt hij iedereen aan hiervoor iemand op te zoeken die er verstand van heeft.

 

De mooiste wanden & vloeren

Het complete interview met Bertram Beerbaum (Architectenbureau Kabaz) in de special De mooiste wanden & vloeren is online terug te lezen. Deze woonspecial, bij editie vier van 2017 van het woon- en lifestyle magazine The Art of Living, staat boordevol inspiratie en informatie. Zoals de meest recente woontrends, stylingideeën voor elke ruimte in huis en leuke binnenkijkers. Naast het interview met Bertram Beerbaum, komen ook andere autoriteiten op het gebied van wonen en design aan het woord, zoals internationaal gevierd topdesigner Piet Boon (Studio Piet Boon) en Carlein Kieboom (hoofdredacteur en hoofd styling bij vtwonen).

EERDER