Home > Interview Piet Boon

Interview Piet Boon

interview Piet Boon

19 december 2017

Piet Boon is een van ’s werelds meest toonaangevende (interieur)ontwerpers. Zijn werk is een inspiratiebron voor velen. Maar waar haalt Piet Boon zelf zijn inspiratie vandaan? En wat is zijn visie op (interieur)ontwerp? In een exclusief interview voor de special De mooiste wanden & vloeren, bij de vierde editie van The Art of Living van 2017, gaat Piet Boon hier uitgebreid op in.

 

Ontwerpfilosofie

Piet Boon is een internationaal gevierd topdesigner en oprichter van Studio Piet Boon. Sinds 1983 ontwerpt Studio Piet Boon hedendaagse exterieurs, interieurs en producten op maat voor de internationale luxemarkt. Het merk staat wereldwijd bekend om zijn buitengewone vakmanschap, kwaliteit, en visie en onderscheidt zich door de ontwerpfilosofie van het laten samenkomen van functionaliteit, esthetiek en individualiteit.

 

Leefkeuken met veranda

Voor Piet Boon is de leefkeuken de belangrijkste plek in huis: “Liefst zelfs met een prachtige (verwarmde) veranda.”

 

Piet Boon by Douglas & Jones

Sinds 2016 heeft Piet Boon zijn eigen tegelcollectie: Piet Boon by Douglas & Jones. Deze collectie is het resultaat van jarenlange ervaring van Douglas & Jones op het gebied van keramische tegels en het creatieve handschrift van Studio Piet Boon. De tijdloze collectie is opgebouwd uit acht bijzondere, met zorg samengestelde en ontworpen tegelseries. Piet Boon: “Voorheen was ik niet direct overtuigd van tegeltoepassingen, omdat je er zo aan vast zat en omdat ik vond dat er niet hele mooie waren. Nu is er zoveel meer mogelijk.”

 

De mooiste wanden & vloeren

Het complete interview met Piet Boon in de special De mooiste wanden & vloeren is online terug te lezen. Deze woonspecial, bij editie vier van 2017 van het woon- en lifestyle magazine The Art of Living, staat boordevol inspiratie en informatie. Zoals de meest recente woontrends, stylingideeën voor elke ruimte in huis en leuke binnenkijkers. Naast het interview met Piet Boon, komen ook andere autoriteiten op het gebied van wonen en design aan het woord, zoals Carlein Kieboom (hoofdredacteur en hoofd styling bij vtwonen) en Bertram Beerbaum (Kabaz Architectenbureau).

EERDER