Home > Nieuwe trends & ontwikkelingen op tegelbeurs Cersaie

Nieuwe trends & ontwikkelingen op tegelbeurs Cersaie

Cersaie

15 oktober 2016

Ieder jaar vindt in Bologna ‘s werelds belangrijkste tegelexpositie plaats: Cersaie. Op deze beurs komen nagenoeg alle internationale tegelproducenten samen om hun nieuwste collecties te presenteren. Voor Tegelgroep Nederland uiteraard een verplicht maar ook geliefd podium om de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van keramische tegels te verkennen en te beoordelen.

 Cersaie.VS

Materiaalimitaties

Door nieuwe technieken is het mogelijk om verschillende structuren en materialen te vervaardigen. Hierdoor ontstaan bijzondere keramische tegels die niet te onderscheiden zijn van de originele materialen. Maar dan met alle voordelen en kenmerkende eigenschappen van tegels. Inmiddels zijn de hout- en betonseries welbekend, maar ook de marmer- en metallook komen steeds nadrukkelijker naar voren. Een andere ontwikkeling is de terugkeer van de textiellook, welke ook bij verschillende producenten te zien was.

Grootformaat

Een andere trend die actueel blijft is het grootformaat. Niet alleen in grootformaat in vloertegels (90×90), maar ook in de steeds omvangrijkere productie van slabs, grote keramische platen van gemiddeld 6 mm dik waaruit vervolgens vele (vaak volledig op maat) afmetingen kunnen worden gezaagd. Naar verwachting zal deze productie zich dit jaar weer verder ontwikkelen.

Viva

Ook was er tijdens Cersaie veel aandacht voor tegelproducent Viva, de winnaar van de ‘Ceramic Design Award 2016’. Deze prijs werd uitgereikt aan Viva voor de fraaie ‘L’H collection’. Een serie die de nieuwe technologische mogelijkheden fraai toepast in een bijzonder design. Zeker een mooie erkenning voor de innovatieve producten van deze producent.

Deze trends en ontwikkelingen zullen in het komende jaar worden door vertaald binnen het uitgebreide assortiment van Jos Haag Tegelgroothandel en VS Tiles. Meer weten over deze toepassingen in uw showroom? Neem contact met ons op.

EERDER