Home > Opbrengst zonnepanelen na zonnige zomer

Opbrengst zonnepanelen na zonnige zomer

opbrengst zonnepanelen

24 september 2018

Afgelopen zomer was bijzonder warm en zonnig. Het effect daarvan op de energieopbrengst van de zonnepanelen die op het kantoorpand van Tegelgroep Nederland staan is overduidelijk. Tot en met april liep deze nog achter op ‘schema’ ten opzichte van 2017 en 2016. Daarna ging het hard. In mei tot en met juli is 10.959 kWh aan duurzame elektriciteit opgewekt, ruim 1,5 keer zoveel als in diezelfde periode in 2017 en 2016. Hiervan kunnen ongeveer 18 desktop computers of 55 laptops een jaar lang elke dag 8 uur draaien. Juli was de topmaand met een opbrengst van maar liefst 4.121 kWh. Al op 11 september werd de totale hoeveelheid van 2017 (19.294 kWh) overtroffen!

 

Verduurzamen van energie, transport en grondstoffen

Het duurzaam opwekken van energie via de zonnepanelen is één van de manieren die Tegelgroep Nederland inzet om op maatschappelijk verantwoorde wijze te ondernemen. Dat gebeurt al sinds 2015. Een andere recent ondernomen actie is het steeds verder verduurzamen van het transport. Zo voldoen alle vrachtwagens die exclusief voor Tegelgroep Nederland rijden sinds 2017 aan de Euro 6 norm. Dit is de meest strenge norm in de Europese Unie als het gaat om de uitstoot van koolstofmonoxide (CO), stikstof (NOx) en fijnstof (PM). In hetzelfde jaar heeft Tegelgroep Nederland zich bovendien verbonden aan het Urban Mining Collective. Een nieuw initiatief dat grondstoffen en materialen uit slooppanden geschikt maakt voor hergebruik en daarmee een circulaire economie nastreeft.

 

MVO Jaarverslag 2017

De MVO-activiteiten die Tegelgroep Nederland en de andere business units van Saint-Gobain Distribution The Netherlands ondernemen, staan beschreven in het MVO Jaarverslag 2017. Naast een volledige versie, is dit verslag ook verkrijgbaar in korte versie.

EERDER