Home > Tegelgroep Nederland sponsor van Holland Paviljoen op WorldExpo 2015

Tegelgroep Nederland sponsor van Holland Paviljoen op WorldExpo 2015

3 april 2015

Wereldtentoostellingen hebben memorabele en wereldberoemde “landmarks” opgeleverd. Denk aan de Eiffeltoren of het Atomium in Brussel. Het biedt altijd weer iets om naar uit te kijken. De wereldtentoonstelling, EXPO 2015, strijkt dit keer neer in Milaan.

Dit prestigieuze evenement wordt gehouden van 1 mei tot en met 31 oktober met paviljoens uit alle werelddelen. Nederland besloot op het laatst toch tot deelname onder de naam Holland Delta. Het thema van EXPO 2015 is “Feeding the planet, Energy for life”. Het gaat over de voeding en alles wat daarmee samenhangt. Van kweek tot productie tot logistiek, distributie en consumptie.

Totems uit Amsterdam (met eveneens vestigingen in Stuttgart, Düsseldorf en Sjanghai) is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gehele Holland Paviljoen en koos voor de typische “Flower” van duostone: vtwonen buitentegels als bepalend esthetisch element voor de realisatie van de Greenhouse. Dit betreft de centrale plaats op het terrein van het paviljoen, bedoeld voor evenementen, presentaties, maar ook dienst doet als restaurant. Tegelgroep Nederland, bedenker van het duostone concept, is verantwoordelijk voor de levering van alle keramische buitentegels over het gehele terrein Holland Paviljoen.
Duurzaamheid, design en een snelle, eenvoudige toepassing op een zandbed bovenop de honderden vierkante meters aan stelcon platen zijn bepalend geweest voor de keuze.

Naast toepassing in de Greenhouse  zullen de duostone buitentegels van vtwonen ook worden verwerkt in de Holland Shop en op het FoodCourt. Ook alle wandtegels in de keuken en rondom de bar worden geleverd door Tegelgroep Nederland. Totems heeft hier gekozen voor de typische vtwonen tegels by Douglas & Jones.
Alle wandtegels en buitentegels zijn gratis aangeboden door Tegelgroep Nederland en is daarmee official partner van de Holland WorldExpo Milaan 2015.

Meer informatie over duostone en vtwonen buitentegels: www.vtwonenbuitentegels.nl
Meer informatie over deelname van Nederland aan de EXPO 2015: www.worldexpomilaan2015.nl

IMG_4215 klein KAS-feb-out-0 serafoam WE2015_RGB_20141224

 

EERDER