Douglas & Jones Retail Awards - Motto by Mosa

Retail Awards

Douglas & Jones Retail Awards – Motto by Mosa

De Douglas & Jones Retail Awards  – Motto by Mosa zijn een awardsysteem waar dealers* van Motto by Mosa zich inspannen in ruil voor beloning. Door onder andere het delen van informatie en het actief bezig zijn met Motto by Mosa kunnen er Awards gewonnen worden in bepaalde categorieën. Iedere categorie wordt gewonnen op basis van een ranglijst waarvoor punten gescoord kunnen worden. Elke Award vertegenwoordigt een bepaald aantal DJ Dollars, deze DJ Dollars vertegenwoordigen op hun beurt een bepaalde waarde in euro’s. Deze DJ Dollars kunnen worden verzilverd voor een interessante commerciële investering uit de Toolbox Motto by Mosa. Deze Toolbox kan ook gebruikt worden voor gratis verkoopondersteuning en kennisvergaring en zit vol met incentives voor de dealers.

Met de Douglas & Jones Retail Awards – Motto by Mosa wordt de samenwerking tussen dealers en Motto by Mosa tot een hoger niveau getild door een actievere en bewustere houding van Motto by Mosa dealers te ruilen voor productkennis, marketing know-how en verscheidene vormen van beloning.

*participatie geldt enkel voor geïnstalleerde dealers.

*bij partijen met meerdere dealers/showrooms wordt er per showroom gemeten

Iedere Award-winst levert 3.000 DJ Dollars op, daarnaast wordt de winnende dealer ook nog beloond met publicitaire aandacht.

Om punten te behalen die gelden voor de ranglijsten van de specifieke Awards worden de resultaten gemeten over een meetjaar. De startdatum van het meetjaar is 1 mei ieder jaar en dit loopt tot en met 30 april. Na deze meetperiode zullen de Awards uitgereikt worden.

Award: Grootste Groeier
Het doel van de award Grootste Groeier gaat niet om het behalen van een in totaal zo groot mogelijke afzet aan Motto by Mosa, maar om de procentuele groei hierin. De dealer die ten opzichte van het voorgaande jaar de grootste procentuele stijging doormaakt in afzet Motto by Mosa wint deze award.

*een voorwaarde om mee te doen aan deze specifieke award is een afzet van minimaal 1.000M2 aan Motto by Mosa tegels in het jaar voorafgaand aan het startpunt van meten.

De grootste groeier zal worden gemeten over een periode van een jaar, er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen de wand- en de vloertegels van Motto by Mosa. Na een jaar zal het procentuele verschil worden berekend tussen het resultaat dat is behaald. Dit meten wij doormiddel van BW (onderdeel van Tegelgroep Nederland haar SAP-systeem).

Er wordt bij deze Award niet gerekend met een puntentotaal, maar één winnaar na 1 jaar.

Award Winst = 3.000 DJ Dollars

Award: Online & Social Performance
De Online & Social Performance award is een award bestaande uit meerdere onderdelen. Met allerlei onderdelen kunnen er punten gescoord worden voor de totale ranglijst van deze award. Alle onderdelen worden nu toegelicht:

– SEO
Online Performance draait om te beginnen om de aanwezigheid van de website van de dealer met Motto by Mosa op zoekmachines. Welke dealer scoort het hoogst (op basis van SEO) binnen de zoekmachine met haar website wanneer er wordt gezocht naar Motto by Mosa?

Punten worden maandelijks toegekend op basis van Google ranking. Dit nodigt uit om direct met SEO aan de slag te gaan. Daarbij kan er gebruik gemaakt worden van de Toolbox Motto by Mosa om dit te verbeteren. Er zullen voor dit aspect maandelijks punten uitgekeerd worden op basis van een Top 10-Ranking.

Nr. 1: 10 punten
Nr. 2: 9 punten
Nr. 3: 8 punten, etc. tot aan Nr. 10: 1 punt.

– Betaalde Online Campagnes
Betaalde online-campagnes door dealers worden beloond met 20 punten per keer. De campagnes dienen door u met bewijs te worden gemeld bij de vertegenwoordiger van Motto by Mosa. Denk hierbij aan campagnes op bijvoorbeeld NU.nl, Google Ads, Instagram/Facebook en Pinterest.

– Website
Er wordt bij de online performance ook gekeken naar de aanwezigheid van Motto by Mosa op de website van de dealer zelf. Is er op de homepage een vermelding van Motto by Mosa? Is er een aparte Motto by Mosa-pagina op de website?

Motto by Mosa benoemd op de homepage: 10 punten
Motto by Mosa een aparte pagina heeft op de website: 20 punten

*Voorwaarde: Motto by Mosa pagina in juiste huisstijl. Tevens worden bij het weghalen van de pagina of de homepage vermelding de toegekende punten ingetrokken.

Het Social Performance gedeelte van de award draait om het online en social media gedrag van de dealers rondom Motto by Mosa richting de consument

Scorende interacties:

Volgen zij Motto by Mosa per kanaal (Facebook. Instagram) – 5 punten
Volgen zij Douglas & Jones per kanaal – 5 punten
Posts over Motto by Mosa – op Instagram en/of Facebook – 10 punten

*Iedere post moet altijd de hashtags #mottobymosa #douglasjonesnl
 bevatten.

Award Winst = 3.000 DJ Dollars

De ranglijst voor deze award zal maandelijks worden geüpdatet en in de Motto by Mosa nieuwsbrief opgenomen worden.

Award: Digital Tool
De Digital Tool award beloont het gebruik van het Motto by Mosa scherm door haar dealers en consumenten. Het scherm is erop ingericht om consumenten hun ideale badkamer samen te laten stellen, eventueel samen met de dealer. Er wordt een award uitgereikt aan de dealer waarbij de meeste interactie met het scherm door consumenten wordt waargenomen.

Het Motto by Mosa scherm is een grote investering, om te voorkomen dat deze investering niet wordt ingezet, willen wij het gebruik hiervan extra stimuleren.

Meetfactoren:

1. Indien het scherm van een dealer niet juist werkt en dit door de dealer wordt doorgeven aan de vertegenwoordiger van Motto by Mosa worden er iedere keer 2 punten uitgekeerd.

*voorwaarde: foto en/of video van het scherm dat niet functioneert naar de vertegenwoordiger.

2. Hoeveel keer wordt het scherm geactiveerd, dus uit ‘slide show’ gehaald en vervolgens een badkamersfeer gekozen. Er vallen 2 punten te verdienen per keer dat het scherm uit slideshow wordt gehaald en waarbij er vervolgens een badkamersfeer wordt gekozen.

3. Het aantal opgeslagen configuraties dat vanuit het scherm bij de dealer naar de consument wordt verstuurd levert de meeste punten op. Per keer dat er een configuratie vanuit de dealer naar de consument wordt gemaild levert dit de dealer 3 punten op.

Award Winst = 3.000 DJ Dollars

Award: Nieuwbouwprojecten
De award Nieuwbouwprojecten door dealers is in het leven geroepen om dealers samen met Motto by Mosa te betrekken in nieuwbouwprojecten.

Om dealers van Motto by Mosa hierbij te ondersteunen is er een projectmeldingsformulier, dit dient door de dealer per project ingevuld en ingevuld te worden. Op deze manier kan de BUDI van Mosa en/of ASC Motto by Mosa ook navolging doen op de projecten. Deze stap is zeer belangrijk. Er zijn natuurlijk veel partijen bezig met projecten. Hoe eerder wij op de hoogte zijn van een project, des te eerder kan BUDI Mosa/Motto actie ondernemen om Motto ook in het bestek te houden om u te ondersteunen.

Projectmeldingsformulier
Om dealers te belonen voor de moeite die zij doen met het inschrijven op projecten, afgezonderd van of u het wordt of niet, wordt het invullen van een nog op te zetten projectmeldingsformulier ook beloont met 5 punten voor de ranglijst van deze Award.

*aantal woningen meenemen in projectaanmeldingsformulier.

Projecten
De dealer scoort punten op een aantal factoren: aantal projecten gescoord, aantal woningen totaal gescoord, en conversie daadwerkelijk verkochte woningen met Motto by Mosa

Drie variabelen, gemeten over één vaste periode (1 jaar)
zijn 3 variabelen;

 1. Je krijgt (bijv.) 25 punten voor een project,
 2. Aantal woningen van alle projecten bijeen optellen,
 3. Aantal gekozen motto badkamers optellen (weegfactor 2x)

Voorbeeld:

 • Dealer 1, heeft 2 projecten gedaan;
  Project 1 50 woningen, 25 motto gekozen
  Project 2 50 woningen, 10 motto gekozen          50+100+35×2=220
 • Dealer 2, heeft 1 project gedaan:
  Project 1 80 woningen, 40 motto gekozen.         25+80+40×2=185
 • Dealer 3, heeft 3 projecten gedaan:
  Project 1 25 woningen, 10 motto gekozen
  Project 2 35 woningen, 10 motto gekozen
  Project 3 30 woningen, 10 motto gekozen          75+90+30×2=225

Dealer 3 wint dus in deze case.

Award Winst = 3.000 DJ Dollars

Doorgeven bestelling(en) -> bestelling/referentie moet voldoen aan vaste voorwaarden.
Zo kan er ook goed worden bekeken hoe het project loopt. De voorwaarden zijn:
– Naam Project
– Plaats Project
– Bestelling gesplitst per Bouwnummer
– Vermelding Bouwnummer

*Dealer vermeld zelf hoeveel woningen er voorzien worden met Motto by Mosa.

TOOLBOX MOTTO BY MOSA
De Toolbox die Douglas & Jones in samenwerking met Motto by Mosa aanbied ter ondersteuning van de dealers bij het winnen van de Awards en het verbeteren van zichzelf bestaat uit twee onderdelen. De twee onderdelen zijn het verzilveren van DJ Dollars en het sparen van DJ Dollars.

SPAREN:
Er kunnen DJ Dollars gespaard worden door…

Motto Academy: 
– Tegel training, concepttraining, tegelkennis vergroten, het meemaken van het productieproces tijdens een fabrieksbezoek met lunch. Dit is naast het trainen van eigen personeel ook een dag die ontzettend geschikt is voor teambuilding.

Aantal te sparen D&J Dollars: 300 DJ Dollars wanneer er met 50 of meer % van het verkoopteam wordt deelgenomen. 150 DJ Dollars wanneer dit minder dan 50% is.

Webinars:

SEO Webinar, Website Optimalisatie Webinar en een Webinar over de effectiviteit van social media. Om te waarborgen of er actief mee is gedaan met de webinars kan het mogelijk zijn dat de dealer na een webinar een aantal vragen ontvangt die correct beantwoord moeten worden.

Aantal te sparen DJ Dollars: 100 DJ Dollars per webinar waar door minstens één persoon van de dealer aan wordt deelgenomen

VERZILVEREN:

Website Optimalisatie Scan:
– een expert zal de website van de dealer analyseren en op basis van deze scan een rapport met aanbevelingen schrijven waarmee de dealer haar website verder zou kunnen optimaliseren op bepaalde vlakken.

Aantal DJ Dollars: meer informatie volgt.

Showroombeleving Scan:
– 
een showroomspecialist brengt een bezoek aan de showroom van de dealer en schrijft op basis van dit bezoek een rapport met aanbevelingen om de consumentbeleving te vergroten.

Aantal DJ Dollars: meer informatie volgt.

Tailored Marketing Campagne:
– het samen met Douglas & Jones en Motto by Mosa opzetten van een tailored (op maat gemaakte) marketing campagne ter promotie van de dealer. In het op maat gemaakte is er van alles mogelijk, denk aan online campagnes, advertenties in (plaatselijke) bladen, abri-campagnes, etc. Binnen de Tailored Marketing Campagne zijn verschillende verzilveringspakketten opgezet:

Aantal DJ Dollars: meer informatie volgt.

Er wordt continu gewerkt aan de Douglas & Jones Retail Awards – Motto by Mosa, houd deze pagina dus goed in de gaten en onderhoud goed contact met accountmanager Eddie Duikersloot.