Home > Berichten > Tegelgroep Nederland wint design award 2015

Tegelgroep Nederland wint design award 2015

De duostone vtwonen buitentegels, een concept ontwikkelt door Tegelgroep Nederland, heeft de Red Dot award 2015 gewonnen. Het juryrapport roemt de hoge designkwaliteit en de innovatieve vorm en functie van de speciale buitentegels. Het meermaals bekroonde duostone concept is in 2014 geïntroduceerd in nauwe samenwerking met woonmagazine vtwonen. Uniek is de speciale onderlaag van 30 mm dik gaskeramiek, Serafoam, welk wordt vervaardigd uit gerecycled keramisch materiaal. Door verlijming met een hoogwaardige keramische tegel van 10mm ontstaat een massieve maar uiterst lichte buitentegel. 
Het bijzonder lichte gewicht is voordelig voor transport maar vooral voor verwerking. Zo kunnen deze tegels direct op een goed stabiel zandbed geplaatst worden. Echter behouden ze ook alle voordelen van traditionele keramische tegels en zijn ze kras- en kleurvast, makkelijk in onderhoud en nagenoeg onverslijtbaar.

IF Design Award

Naast de Red Dot heeft Tegelgroep Nederland dit jaar met duostone ook de IF Design award gewonnen. Sinds mei gooien deze bijzondere buitentegels ook al hoge ogen tijdens de Wereldtentoonstelling in Milaan, EXPO 2015. Zowel de internationale pers als de vele bezoekers lauweren het Holland Paviljoen, waar de tegels breed zijn toegepast.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Inge Ruijs- 0488 470 600
E-mail: inge.ruijs@tegelgroep.nl
Website: www.vtwonenbuitentegels.nl