Renovatie & Transformatie
Tegelgroep Nederland Projects

Tegelgroep Nederland Projects

Revitalisering door Renovatie & Transformatie met innovatieve tegeloplossingen

Renovatie, herbestemming of transformatie van vastgoed of openbare ruimtes? Renovatie en restauratie zijn bekende begrippen, maar herbestemming en transformatie winnen aan populariteit. Transformeren is de manier tot het revitaliseren van een locatie. Het biedt de mogelijkheid om een gebouw snel winstgevend te maken en te verduurzamen. Of om de functie ervan te veranderen, zoals het transformeren van een leegstaand kantoorgebouw tot aantrekkelijke appartementen.

Waarom transformeren? Omdat het aantal beschikbare nieuwbouwlocaties in Nederland beperkt is en de vraag naar ruimtes blijft groeien. Zonder transformaties raakt de vastgoedmarkt verzadigd en worden gewilde locaties schaarser, terwijl onaantrekkelijke gebieden met leegstand toenemen. Het uitstellen van investeringen leidt tot een neerwaartse spiraal van de waarde van het gebouw.

Actief in of aan de start van een renovatie- en/of transformatieproject en interesse in een tegeloplossing of benieuwd naar de mogelijkheden? Vele partijen gingen u voor, bekijk de cases onderaan de pagina of neem contact met ons op!

Materiaalkeuze

Keramische tegels zijn de ideale keuze bij renovatie- of transformatie vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoudsgemak. Tegels bieden een lange levensduur, zijn bestand tegen slijtage en behouden lang hun esthetische waarde. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en formaten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende stijlen. Met hun lage onderhouds-vereisten bieden keramische tegels een toekomstbestendige oplossing voor vloer- en wand. 

 

Gastvrijheid

In de bruisende wereld van de horeca draait alles om het creëren van de ultieme gastervaring. Van intieme diners en gezellige cocktailavonden tot aan ontspannen in de mooiste kamers. Elke ontmoeting in een horecagelegenheid biedt een kans om herinneringen te maken die lang bijblijven. Het begint allemaal met de ambiance, een harmonieuze mix van stijlvolle inrichting, sfeervolle verlichting en comfort, die de gast uitnodigt om te ontspannen en genieten. 

Duurzame Investering

Renovatie of transformatie van gebouwen is een duurzame investering omdat het de CO2-uitstoot vermindert door minder nieuwbouw, energie-efficiëntie verbetert voor lagere operationele kosten, bijdraagt aan behoud van cultureel erfgoed en de marktwaarde verhoogt voor een beter rendement op investeringen. Het combineert ecologische voordelen met economisch voordeel, waardoor het aantrekkelijk is voor eigenaren en investeerders.

& Design

Design is het hoofdingrediënt van horecagelegenheden waar het interieur direct de toon zet bij binnenkomst. Keramische tegels voor wanden en vloeren spelen hierin een essentiële rol, niet alleen vanwege de esthetische waarde, maar ook vanwege de praktische voordelen. Met bijvoorbeeld de anti-slipwaarde dragen tegelvloeren bij aan de veiligheid van bezoekers, ook de eenvoud in onderhoud bespaart uw horecaonderneming kosten. 

PORTFOLIO

Winkelcentrum De Ridderhof

Tegelgroep Nederland Projects heeft prachtige tegels geleverd voor Winkelcentrum De Ridderhof te Alphen aan den Rijn.

Fotocredits: Petra Peperkamp

MHB - Herveld

Tegelgroep Nederland Projects heeft in samenwerking met architect Hans Kuijten tegels geleverd voor MHB Herveld. Er zijn tegels uitgezocht met een robuuste allure die passen bij de (inter)nationale klantengroep van MHB. De bar is het pronkstuk van het interieur van MHB. Toegepaste tegels:

  • Mirage QR03 Waterfall 600×1200 mm (vloer ontvangsthal, restaurant en toilet)
  • ook buiten in 20mm dik!
  • en meer tegels.. o.a. Revoir Paris Atelier
  • 700+ m² tegels

Fotocredits: Petra Peperkamp

MyOffice / MyCanteen - Meppel

Tegelgroep Nederland Projects heeft in opdracht van The Project Company tegels geleverd voor de MyCanteen in MyOffice Meppel. MyOffice is een multi office-space concept waarbij bestaande kantoorpanden worden getransformeerd naar meerdere kantoorunits met een uniek en centraal horeca-concept. Toegepaste tegels:

  • Mosa Global 16910 Zwart Glans 100×200 mm (wand)
  • Rhein Dark Gold Craque 130×130 mm (wand)
  • ABK Unika Freedom Decor 600×600 (vloer)
  • 100+ m² tegels

Fotocredits: Petra Peperkamp