Nieuwsberichten

Antislip tegels

Antislip tegels

Hoewel hoogglans of geglazuurde tegels er vaak prachtig uit zien is het oppervlak van deze tegels veelal te glad. In bepaalde ruimtes en toepassingen binnen projecten is het raadzaam om te kiezen voor antislip tegels. Bijvoorbeeld in een project met ‘natte’ ruimtes zoals in sportfaciliteiten, is het raadzaam om antislip tegels toe te passen. De functionaliteiten en eigenschappen van antislip tegels maken de producten ideaal voor drukke gebieden, zowel indoor als outdoor.

‘Jaarlijks vinden er wereldwijd meer dan 9 miljoen letsel veroorzakende glij- en valincidenten plaats’. – National Safety Council (NSC)

Tegelgroep Nederland biedt verschillende producten met antislip eigenschappen, zowel tegels met een hoge R-waarde (Rutsch-waarde, uitgedrukt van 9 t/m 13, waarbij R13 de hoogste antislipwaarde is) als tegels met structuur/reliëf. Tegels met reliëf zijn door hun gestructureerde oppervlak geschikt voor gebieden waar slipbestendigheid belangrijk is, denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, zwembaden, slachthuizen en horeca keukens. Ruimtes met water, vetten/oliën of gevaarlijke gereedschappen/machines. Antislip tegels met reliëf bieden tevens een extra robuuste uitstraling. Combineer veiligheid met design.

Concluderend zijn deze tegels een praktische en veilige keuze voor elke ruimte waar water of andere vloeistoffen aanwezig zijn. De producten bieden veiligheid dankzij de extra grip om uitglijden en vallen te voorkomen. Daarnaast zijn de tegels veelal duurzaam omdat deze gemaakt zijn van materialen die bestand zijn tegen water en andere stoffen. Dit maakt de tegels een langdurige en duurzame keuze. Tevens helpt het ruwe oppervlak vuil op te vangen, hierdoor zijn ze gemakkelijker schoon te maken dan gladde tegels. En last but not least, ook antislip tegels kunnen esthetisch aantrekkelijk zijn. Verkrijgbaar in verschillende stijlen, maten en kleuren, geschikt voor elk type interieur.

Benieuwd wat voor antislip oplossing Tegelgroep Nederland Projects u kan bieden ter toepassing in uw bedrijfspand of project? Neem dan contact op met Tegelgroep Nederland Projects om de mogelijkheden te bespreken.