Nieuwsberichten

BREEAM-NL certificaat voor distributiecentrum Tegelgroep Nederland

BREEAM-NL certificaat voor distributiecentrum Tegelgroep Nederland

Op 21 oktober 2021 heeft Frank van der Weide van Tegelgroep Nederland het BREEAM-NL certificaat
in ontvangst genomen. Dit certificaat werd overhandigd door Linda Franken van Volantis.

Wethouder Helga Witjes van Gemeente Lingewaard en Maurice van Eijndhoven van de Goodman Group waren ook aanwezig bij deze bijzondere uitreiking.

Duurzaamheidskeurmerk
BREEAM is binnen Nederland de meest gebruikte methode voor het certificeren van duurzaam vastgoed. De BREEAM-NL Assessor Oscar Elshout heeft voor het distributiecentrum de kwalificatie vastgesteld op de score ‘Very Good’. Dit betekent dat het gebouw aan heel veel strenge eisen voldoet op het gebied van duurzaamheid. Er is volop aandacht voor de gezondheid van werknemers, planten en dieren. De gebruikte bouwmaterialen voldoen aan strenge normen en de inrichting van de groenstrook is op ecologisch verantwoorde wijze gedaan. De toiletten worden doorgespoeld met op het dak opgevangen regenwater wat onder de grond opgeslagen wordt in grote tanks. Rondom het gebouw zijn diverse vogelnesten en vleermuiskasten aangebracht. Ook is het extra aantrekkelijk gemaakt om op de fiets naar het werk te komen en zijn er laadpalen voor elektrische auto’s.

Bovenop de BREEAM eisen zijn er nog extra zo’n 3.700 zonnepanelen op het dak aangebracht welke drie keer meer energie opwekken dan TGN in dit gebouw gebruikt. Het gasloze gebouw is daarmee een energieleverancier geworden in plaats van een energieverbruiker!

Het distributiecentrum van Tegelgroep Nederland staat op bedrijventerrein Pannenhuis II in Bemmel en is in maart 2020 in gebruik genomen. Het gebouw van maar liefst 21.000 m² voldoet aan op verzoek van Tegelgroep Nederland aan alle moderne duurzaamheidseisen; een samenwerking van de Goodman Group, Volantis, Tegelgroep Nederland en de gemeente. Het distributiecentrum aan de Magazijnstraat 4 in Bemmel geeft TGN de mogelijkheid om nu en in de toekomst te ondernemen op een milieutechnisch verantwoorde manier.

Foto v.l.n.r.
Helga Witjes, wethouder gemeente Lingewaard
Maurice van Eijndhoven, Goodman Group
Linda Franken, Volantis
Frank van der Weide, Tegelgroep Nederland