Nieuwsberichten

Tegelgroep Nederland Projects - Van Mossel Automotive

Tegelgroep Nederland levert ruim 11.000 m² tegels voor hoofdkantoor Van Mossel Automotive

Tegelgroep Nederland heeft recentelijk ruim 11.000 m² wand- en vloertegels geleverd voor het hoofdkantoor vanVan Mossel Automotive ende MVL Media Groep heeft daar een video over gemaakt. Het hele project omvat zo’n 6000 m² aan 1200x1200x6 mm showroom vloertegels en 5000 m² aan 200×200 mm wandtegels voor in de werkplaats.

In samenwerking met bouwbedrijf van de Ven, architectenbureau Van Aken en Cerriva (vertegenwoordigd Cotto d’Este in Nederland) heeft Tegelgroep Nederland Projects een mooi resultaat kunnen realiseren voor Van Mossel Automotive.

De werkplaats is afgewerkt met een 200×200 mm witte wandtegel contrasterend in dambordpatroon met een grijze variant als afsluitrand. Hiermee is de brand-identity in tegels voor alle Van Mossel werkplaatsen vormgegeven. Bij welke Van Mossel werkplaats een klant ook komt, de tegels geven een blijk van vertrouwen en herkenning bij binnenkomst. Deze werkplaatstegels hebben een vloertegelbiscuit waardoor deze meer slag- en stootvast zijn dan gewone wandtegels. Daarnaast zijn deze geglazuurde tegels UV- en chemieresistent, maatvast en eenvoudig te verwerken.

Voor de showroomvloer en de toiletten heeft de architect twee tegels in het grote formaat 1200x1200x6 mm uitgezocht. Deze tegels dragen bij aan het ruimtelijke karakter van de showroom doordat er minder voegen aanwezig zijn. Het bijzondere aan deze tegels is dat deze voorzien zijn van een wapeningsvezel aan de achterzijde, hierdoor is de tegel toch hanteerbaar maar wel extra verstevigd. Tegelgroep Nederland Projects denkt mee in de juiste keuzes in materiaal en toepassingen, voor elke toepassing een oplossing.

Op technisch gebied was er ook een uitdaging, gezien de tegelkeuze, het type ondergrond (anhydriet) en de constructie van de ondervloer moest er eerst getest worden. In nauwe samenwerking met de aannemer, verwerker en lijmleverancier is er een mock-up gemaakt. Hiervoor is de andryhiet vloer geschuurd en gemeten m.b.t. het restvochtgehalte, twee weken later zijn er naar tevredenheid trekproeven uitgevoerd waarbij de norm ruimschoots gehaald is. Vervolgens zijn de tegels door de verwerker (Van Houtum uit Gemert) volgens de buttering-floating-methode gelijmd waardoor er tot 90% contactverlijming ontstaat tussen de tegel en de ondergrond. Op deze manier is de hele showroomvloer aangebracht en geschikt gemaakt voor de functie van stabiele en esthetische fundering voor het tentoonstellen van automobielen. Tegelgroep Nederland Projects denkt tijdens het gehele proces mee en realiseert altijd het beste eindresultaat. Benieuwd naar meer informatie of de tegeloplossingen die Tegelgroep Nederland kan bieden voor jouw project?

Neem contact op met Tegelgroep Nederland (tel.: 0488-470600) en vraag naar Andor de Haan of mail naar andor.de.haan@tegelgroep.nl.