Nieuwsberichten

Beste Koop Buitentegels - 622 Light Grey

Tips om uw tuin voorjaar klaar te maken

Vandaag is de astronomische lente begonnen, de ideale periode om de tuin aan te pakken. Na de winter is de tuin wel toe aan wat tuinonderhoud. Wij geven u een aantal tips om uw tuin voorjaar klaar te gaan maken. Dan kunt ook u binnenkort optimaal genieten van de lentezon met schone tuintegels en gezonde planten.

  1. Onkruid verwijderen

Het minst leuk om te doen is het verwijderen van onkruid. Maar helaas moet ook dit echt gebeuren en dan is de meest effectieve methode óók nog eens met de hand. Door het met de hand te verwijderen, verwijdert men het onkruid met de wortel en al. Mocht dit te zwaar zijn kan men overwegen om het onkruid eerst los te schoffelen.

  1. Terras voorbereiden

Het terras is waar de producten van Tegelgroep Nederland Exterior in beeld komen. Tegelgroep Nederland Exterior biedt met haar concepten Beste Koop Buitentegels, vtwonen buitenvloeren– en Piet Boon Outdoor by Douglas & Jones de beste oplossingen voor terrassen en sierbestrating.

Waarom u voor keramische tuintegels moet kiezen als u een terras aan wil leggen? Wat keramische tuintegels nou zo’n goed product maakt zijn de fantastische eigenschappen. Zo zijn de tegels o.a. vorstbestendig, onderhoudsarm, easy-to-clean, kleurvast, bieden zij weerstand tegen vet-, water en andere vloeistoffen en garanderen ze een lange levensduur. Perfect voor uw terras! En bij iedere mooie tuin hoort tenslotte een mooi terras.

In de winter is/zal er waarschijnlijk een laag groene aanslag ontstaan op uw tuintegels, hetgeen u niet wil zien in de lente. Verwijder deze groene aanslag met een hogedrukspuit of een groene organische aanslagreiniger. Dit middel verwijdert niet alleen de groene aanslag van uw tuintegels maar voorkomt ook maandenlang de terugkeer ervan.

vtwonen SOLOSTONE Uni Clouds 70x70

vtwonen buitenvloeren by Douglas & Jones SOLOSTONE Uni Clouds 70×70
– Fotocredits: fotografie: Sjoerd Eickmans – styling: Marlies Does

  1. Snoeien

Het snoeien van planten is toch altijd een lastig onderdeel. Iedere plant heeft een andere aanpak nodig en dat vergt wat kennis. Onderzoek via Google per plant de juiste aanpak en stel voor uzelf een plan op. Het hanteren van dit plan zal ervoor zorgen dat als u uw planten op het juiste moment snoeit deze het hele seizoen opnieuw zullen stralen.

  1. Gazon voorbereiden

In een mooi gazon hoort geen mos en daarom is het van belang dat u start met verticuteren. Hiermee verwijdert u mos en ander dood gras en geeft u licht en vocht de kans weer in het gras te trekken. Wij raden aan om het gras te verticuteren als het licht vochtig is, de ochtenddauw is hier uiterst geschikt voor. Hiervoor kunt u een verticuteerhark gebruiken. Met wat graszaad en gazonmest zorgt u ervoor dat uw gazon binnenkort in optimale staat verkeert.

  1. Bemesten

Belangrijk, vergeet uw tuin niet duurzaam te bemesten. Nadat uw tuin best wat te verduren heeft gehad tijdens de winter kan deze wel wat voeding gebruiken. Bemest overigens niet uw planten maar de tuinaarde waar deze in staan. In deze bodem zitten namelijk bacteriën, schimmels en insecten die uw planten tot last zijn. Het bemesten van de tuinaarde bestrijd ongewenste ziektes, schimmels en ongedierte.

Meer weten over het voorbereiden van uw tuin of de toepassing van keramische tuintegels in uw tuin? Breng eens een bezoek aan een dealer van onze fantastische concepten, of:

Bekijk de website van Beste Koop Buitentegels.
Bekijk de website van vtwonen buitenvloeren by Douglas & Jones.
Bekijk de website van Piet Boon Outdoor by Douglas & Jones.

Tegelgroep Nederland Exterior bedient ook tuinarchitecten, hoveniers, sierbestraters en formuleorganisaties met haar fantastische aanbod. Benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen of opzoek naar meer informatie? Neem contact met ons op!

*Headerbeeld: Beste Koop Buitentegels – 622 Light Grey
Fotocredits: Tuinbaas Hoveniersbedrijf