Nieuwsberichten

Partnership Studio Piet Boon & Tegelgroep Nederland

40-jarig jubileum Studio Piet Boon

Op 2 oktober 2023 vierde Studio Piet Boon zijn 40-jarig jubileum. Studio Piet Boon markeerde deze mijlpaal met een intieme expo, een heritage film en de uitgave van een speciaal koffietafelboek. Samen illustreren deze elementen de essentie en de fundamentele bouwstenen van Studio Piet Boon. De korte heritage film gaat in op de evolutie van Studio Piet Boon, van een lokaal bouwbedrijf tot wereldwijd erkend merk. Bekijk de inspirerende reis van Studio Piet Boon hieronder:

Van unieke samenwerking tot een unieke tegelcollectie

Wanden en vloeren zijn de basis van elk interieur. Keramische tegels vormen daarbij een onderscheidende rol. Tegelgroep Nederland werkt al sinds 2015 samen met Studio Piet Boon, in 2016 is vanuit deze unieke samenwerking een toonaangevende tegelcollectie tot stand gekomen: Piet Boon by Douglas & Jones. De Piet Boon by Douglas & Jones collectie is ontstaan vanuit de behoefte om de Studio Piet Boon beleving in wand- en vloerbekleding te vernieuwen en verrijken. Dit heeft zelfs geleid tot een outdoor collectie in 2017: Piet Boon by Douglas & Jones Outdoor.

De collectie tegels is het resultaat van het kenmerkende creatieve handschrift van de studio en de gedegen ervaring van Douglas & Jones met de productie van keramische tegels. Het ingetogen Studio Piet Boon kleurenpalet evenals de duurzame materialen in combinatie met de bewezen praktische eigenschappen van keramiek en natuursteen, maken van deze tegelcollectie een waardevolle toevoeging aan elk interieur. Ontworpen vanuit de filosofie van het balanceren van functionaliteit, esthetiek en individualiteit, vormt de collectie tegels een harmonieus geheel.

Tegelgroep Nederland is trots op de samenwerking met Studio Piet Boon en kijkt terug naar de mijlpalen die samen zijn bereikt. Daarnaast kijken wij uit naar de voortdurende samenwerkingen in het komende jaar met de lancering van de nieuwe showroompresentatie en nieuwe tegelseries.