Nieuwsberichten

Versaflex Tegelgroep Nederland

Versaflex, het nieuwe tegelen zonder tegellijm en voegmiddel

Tegelgroep Nederland Projects is deze week verschenen in de Stedenbouw online nieuwsbrief met één van haar prachtige en zeer innovatieve producten: Versaflex.

Versaflex is de ultieme oplossing voor het snel en eenvoudig betegelen van een ruimte, zoals een winkelvloer, zonder gebruik van egalisatie, voorstrijk, lijm, of uitzetvoegen. Het innovatieve Versaflex systeem, dat volledig in Nederland is ontworpen, is ontwikkeld voor het snel en eenvoudig leggen van een nieuwe of vervangende keramische tegelvloer. Naast alle voordelen van keramiek (slijtbestendig, krasvast, onderhoudsarm, duurzaam) kent Versaflex nog meer bijkomende kwaliteiten zoals een sterk verbeterde akoestiek. Tevens kan men wanneer nodig in enkele seconden een tegel verwijderen of vervangen, zodat de vloer altijd het optimale beeld blijft geven.

Unieke voordelen

Door het legsysteem kan een volledig nieuwe vloer tot wel 6 keer sneller gelegd worden zonder aan kwaliteit in te boeten. Doordat men werkt zonder lijm- en voegmiddel kan de vloer direct intensief belast worden zonder droogtijd of reinigen. Zo kan een complete winkelrenovatie in een handomdraai worden uitgevoerd. Daarnaast zijn uitzet- of dilatatievoegen niet meer nodig waardoor het mogelijk is om honderden vierkante meters strakke vloeren te leggen zonder esthetische concessies. Het betegelen van kruipluiken is ook niet nodig aangezien de Versaflex tegels makkelijk verwijderd kunnen worden. Tevens wordt een pand casco opleveren kinderspel als alle tegels snel verwijderd kunnen worden zonder enig sloopwerk. Dit zorgt ervoor dat er altijd stofvrij gewerkt wordt, wat niet alleen veel efficiënter is, maar ook beter voor de gezondheid van de verwerkers.

Versaflex vloeren zijn niet alleen net zo sterk als een traditionele verlijmde vloer, ook is er sprake van beduidend minder trillingen en tot 16% betere geluidsisolatie, uniek voor een keramische vloer. Dit alles maakt dat Versaflex staat voor hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid, en lagere kosten.

Beeld: Tegelzettersbedrijf Schilder BV

Beter voor mens en milieu

Versaflex is niet alleen praktisch bij het verwerken, het is ook in alle opzichten beter voor het milieu. Uit extern onderzoek is gebleken dat zonder gebruik van water, cement, of voegmiddel de CO2 uitstoot per vierkante meter al aanzienlijk wordt verlaagd (16%). Daarbuiten is er beduidend minder uitstoot bij het onderhoud, daarbij is de uitstoot van CO2 bij hergebruik van de vloer nihil. Voor het Versaflex kliksysteem zelf worden uitsluitend 100% recyclebare soorten kunststoffen gebruikt. Het “voegrubber” wordt gemaakt van Cawiton® TPE (Thermoplastic Elastomeer) wat beroemd is in de voedsel en medische industrie. Op deze manier blijven de voegen stevig, maar flexibel, niet beïnvloed door uv-straling of voedsel/ingrediënten en over het algemeen resistent tegen vele basen en zuren. Het ondersteunende gridsysteem onder de Versaflex tegel bestaat uit HIPS (High-Impact Polystyreen) dat licht en stevig is, en onder andere wordt gebruikt in levensmiddelenverpakkingen, reageerbuizen en 3D-printers. Ook worden de Versaflex tegels zonder kartonnen verpakking getransporteerd om verpakkingsafval te reduceren.

Toepassingsgebieden

Door de combinatie van technische en akoestische eigenschappen is de Versaflex vloertegel breed toepasbaar. Versaflex tegels kunnen probleemloos worden toegepast op high-traffic locaties zoals supermarkten, winkelcentra of luchthavens. Versaflex vloeren worden wekelijks door miljoenen mensen belopen op de luchthaven van Heathrow, op vele BP tankstations of bij Albert Heijn. Daarnaast is Versaflex ook CISCA gecertificeerd voor gebruik op verhoogde (auto) showroom- en computervloeren. Versaflex wordt gebruikt bij menig hightech omgeving zoals het hoofdkantoor van Samsung Benelux.

Benieuwd naar de mogelijkheden met Versaflex? Neem contact op met Tegelgroep Nederland (tel.: 0488-470600) en vraag naar Andor de Haan of mail naar andor.de.haan@tegelgroep.nl.