Nieuwsberichten

Vloerverwarming onder keramische tegels

Voordelen van keramische tegels

In de zoektocht naar de ideale vloeroplossing voor zowel zakelijke- als particuliere ruimtes is het essentieel om verschillende materialen en de eigenschappen daarvan te overwegen. In het onderstaande artikel zullen de voordelen van keramische tegels nader toegelicht worden en wordt dit vergeleken met de alternatieven.

Combineren met vloerverwarming

Wat maakt keramische tegels zo geschikt voor vloerverwarming? De natuurlijke isolerende eigenschappen van keramiek zorgen voor een effectieve warmtegeleiding en het behoud van de warmte. Dit resulteert niet alleen in een comfortabele temperatuurregeling, maar ook in een verminderd energieverbruik, wat voor zowel bedrijven als consumenten een kosteneffectieve oplossing biedt.

In vergelijking met materialen als PVC en laminaat staan keramische vloertegels beter aangeschreven als het gaat om de uitstekende thermische geleidbaarheid en warmteafgifte. Deze eigenschappen maken keramiek ideaal te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal bij keramische tegels. In tegenstelling tot bijvoorbeeld PVC, dat gevoelig is voor krassen en deuken, behouden keramische tegels hun esthetiek, zelfs in high-traffic omgevingen. Laminaat daarentegen is weer gevoeliger voor water, terwijl keramiek bestand is tegen vocht. Keramiek kent hierdoor een lange levensduur en dit levert een duurzame investering op.

Ook zijn keramische vloertegels over het algemeen milieuvriendelijker dan PVC en laminaat. PVC kan op petroleum gebaseerde materialen bevatten en laminaat bevat vaak kunstmatige lijm. Dit terwijl keramiek is gemaakt van natuurlijke klei en mineralen.

Onderhoud

Een schone en goed onderhouden omgeving is essentieel voor zowel zakelijke als huishoudelijke ruimtes. Een schone omgeving is cruciaal voor de gezondheid doordat het de verspreiding van ziektekiemen vermindert, waardoor het risico op infecties afneemt. Daarnaast bevordert een opgeruimde omgeving zowel de productiviteit op de werkplek als het algemene welzijn, zowel thuis als op de werkvloer.

Het voordeel van keramische tegels is dat zij onderhoudsvriendelijk zijn. Keramiek is niet poreus, waardoor vuil en bacteriën zich niet in de tegel kunnen dwingen, en vraagt een minimalistische aanpak wat betreft schoonmaken. Lauwwarm water met een klein beetje schoonmaakmiddel is al voldoende. Het vermijden van (zware) chemicaliën is ook fijn als er huisdieren of kinderen rondlopen.

Allergievriendelijke Omgeving

Voor bedrijven is een allergievriendelijke omgeving van belang. Keramische tegelvloeren dragen bij aan een gezondere atmosfeer door minder stof en allergenen vast te houden dan bijvoorbeeld traditioneel tapijt. Ook alternatieven zoals PVC en laminaat kunnen allergenen vasthouden. Dit kan een zorg kan zijn voor mensen met allergieën. Keramische vloertegels zijn echter hypoallergeen en dragen bij aan een gezondere leef- of werkomgeving.

Tegelgroep Nederland Projects

Bij Tegelgroep Nederland Projects gaan wij samen op zoek naar de beste tegeloplossingen voor uw project. Wij denken graag proactief mee en maken samen met u de juiste keuzes in materiaal en toepassing. Maatwerk is de standaard. Voor een eindresultaat met een toekomstbestendige levensduur.

Benieuwd wat er mogelijk is met keramische tegels voor uw bedrijfspand, project of organisatie? Neem dan contact op met Tegelgroep Nederland Projects om de mogelijkheden te bespreken.